Friterad blomkål med Nuoc cham dip
Friterad blomkål med Nuoc cham dip
recipe
City Gross
35 min

Friterad blomkål med Nuoc cham dip

Ingredienser

  • 1 st blomkål
  • matolja till fritering

Frityrsmet

  • 1 dl maizena
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl riven kokos
  • 0.5 dl sesamfrö
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 dl vatten

Nuoc Cham- Vietnamesisk Dipsås

  • 4 msk fisksås
  • 4 msk limejuice
  • 4 msk agavesirap
  • 1 st hackad vitlöksklyfta
  • 0.5 st skivad röd piri-piri
  • 0.5 st skivad grön piri-piri
  • 0.5 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Bryt upp blomkålen i buketter, blanda frityrsmeten och ställ åt sidan.
  2. Blanda samman ingredienserna till dipsåsen och ställ åt sidan i en skål.
  3. Värm upp oljan till 180 grader i en fritös eller en kastrull.
  4. Doppa blomkålsbuketterna i fritysmeten och fritera i ca 3-4 minuter tills den får fin färg.
  5. Lyft upp blomkålen och låt rinna av på hushållspapper.
  6. Servera direkt med Nuoc cham såsen.

Varnings ikonAnslutningsproblem