Frittata med mozzarella och kesosallad
162.6
Frittata med mozzarella och kesosallad
recipe
City gross
35 min

Frittata med mozzarella och kesosallad

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 0.5 st purjolök
  • olivolja till stekning
  • 6 st ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 125 g mozzarella
  • 110 g oliver
  • 250 g keso
  • 250 g körsbärstomat
  • 70 g sallad
  • 25 g basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva potatisen tunt, strimla löken.
  3. Stek potatisen i olivolja ca 10 min i en stekpanna. Tillsätt lök och stek ytterligare ca 3 min.
  4. Häll fräset i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
  5. Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen i formen.
  6. Strimla mozzarellan och grovhacka oliverna. Strö i formen.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  8. Servera med keso, tomater, sallad och basilika.
Tips från oss
Smaksätt din keso. Spara lite av det gröna på purjolöken och hacka den fint. Gott att toppa keson med.

Varnings ikonAnslutningsproblem