Fyllda paprikor med bulgursallad
167.4
Fyllda paprikor med bulgursallad
recipe
City Gross
45 min

Fyllda paprikor med bulgursallad

Ingredienser

  • 280 g bulgur
  • 1 st gul lök
  • 150 g fetaost
  • 75 g riven ost
  • 110 g svarta oliver
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 4 st paprikor

Sås

  • 250 g körsbärstomater
  • 3 dl yoghurt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka bulgur enligt anvisningar på paketet.
  3. Blanda samman skalad och fint hackad lök, smulad fetaost, riven ost och hackade oliver. Krydda med salt, peppar, oregano och timjan.
  4. Skär av toppen på paprikorna, ta ur kärnhuset och fyll dem med ostblandningen. Sätt på topparna och ställ dem fyllda paprikorna i en ugnsfast form. Laga i ugn i 25-30 min.
  5. Halvera tomater. Blanda med yoghurt, skalad och pressad vitlök. Smaka av med salt.
  6. Servera.
Tips från oss

Alla paprikor är olika stora. Om du får fyllning över kan du blanda den med färdigkokt bulgur.

Varnings ikonAnslutningsproblem