Gari med svamp och kålrot
recipe
City Gross
25 min

Gari med svamp och kålrot

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 100 g champinjoner
  • 100 g kantareller
  • 300 g kålrot
  • 2.5 dl vatten
  • 4 msk honung
  • 1.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.75 tsk salt
  • 0.5 tsk gurkmeja

Gör så här

  1. Skala kålroten och dela i klyftor, hyvla den tunt på mandolin. Ansa och skär ner svampen i mindre bitar.
  2. Koka upp ingredienserna till lagen i en kastrull och tillsätt kålrot samt svamp, låt det koka upp igen och ta av från värmen.
  3. Låt svalna under lock. Häll upp på väl rengjorda burkar och förslut med lock. För lite bättre ”drag” i smakerna – låt stå och dra i minst 1 vecka innan servering.

Varnings ikonAnslutningsproblem