Glazad blomkål med äggstekta nudlarGlazad blomkål med äggstekta nudlarGlazad blomkål med äggstekta nudlarCook Time: Yield: 4Ingredients:blomkålrapsoljasalthonungjapansk sojachilisåssesamfrönsvartpepparnudlaräggknippe salladslökmachéInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela blomkålen i mindre buketter. Vänd runt i olja, och salta. Rosta i ugn ca 5 min.
  3. Värm ingredienserna till glazen i en kastrull och häll den över blomkålen. Vänd runt och rosta ytterligare 5–10 min.
  4. Koka nudlar nästan klara, stek sen med ägg och blanda i den rostade blomkålen.
  5. Blanda strimlad salladslök med maché.
  6. Servera.
Glazad blomkål med äggstekta nudlar
recipe
City Gross
35 min

Glazad blomkål med äggstekta nudlar

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st blomkål
  • rapsolja
  • salt

Glaze

  • 0.5 dl honung
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk chilisås
  • 2 tsk sesamfrön
  • 2 krm svartpeppar
  • 250 g nudlar
  • 4 st ägg
  • 0.5 st knippe salladslök
  • 70 g maché

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela blomkålen i mindre buketter. Vänd runt i olja, och salta. Rosta i ugn ca 5 min.
  3. Värm ingredienserna till glazen i en kastrull och häll den över blomkålen. Vänd runt och rosta ytterligare 5–10 min.
  4. Koka nudlar nästan klara, stek sen med ägg och blanda i den rostade blomkålen.
  5. Blanda strimlad salladslök med maché.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Vill du inte blanda nudlarna med ägget är det gott att steka det och servera det i strimlor istället

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem