Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Grön linssoppa med kikärtor och halloumiGrön linssoppa med kikärtor och halloumiGrön linssoppa med kikärtor och halloumiCook Time: Yield: 4Ingredients:gul lökvitlökrapsoljapalsternackatomatpurégröna linservattengrönkålkikärtorpersiljacitronsaltsvartpepparhalloumirapsoljatimjanInstructions:
  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i olja tills de är mjuka.
  2. Skala och skär palsternackan i bitar. Blanda ner palsternacka, tomatpuré i lökfräset. Fräs ytterligare ca 5 min. Tillsätt linser, vatten och sjud under lock ca 20 min.
  3. Riv grönkålen i mindre bitar. Spola av kikärtorna med kallt vatten och låt rinna av. Lägg grönkål och kikärtor i soppan. Sjud ca 2 min, tills allt blivit varmt.
  4. Hacka persiljan. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
  5. Ta kastrullen från plattan och blanda ner persilja, citronskal och -saft. Krydda med salt och peppar.
  6. Skär halloumiosten i stavar. Stek dem på båda sidor i olja tills de är gyllene.
  7. Servera soppan toppad med nystekt halloumi och hackad timjan.
Grön linssoppa med kikärtor och halloumi
recipe
35 min

Grön linssoppa med kikärtor och halloumi

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • rapsolja
  • 200 g palsternacka
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl gröna linser
  • 10 dl vatten
  • 100 g grönkål
  • 230 g kikärtor
  • 15 g persilja
  • 0.5 st citron
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • 200 g halloumi
  • rapsolja
  • 25 g timjan

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i olja tills de är mjuka.
  2. Skala och skär palsternackan i bitar. Blanda ner palsternacka, tomatpuré i lökfräset. Fräs ytterligare ca 5 min. Tillsätt linser, vatten och sjud under lock ca 20 min.
  3. Riv grönkålen i mindre bitar. Spola av kikärtorna med kallt vatten och låt rinna av. Lägg grönkål och kikärtor i soppan. Sjud ca 2 min, tills allt blivit varmt.
  4. Hacka persiljan. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
  5. Ta kastrullen från plattan och blanda ner persilja, citronskal och -saft. Krydda med salt och peppar.
  6. Skär halloumiosten i stavar. Stek dem på båda sidor i olja tills de är gyllene.
  7. Servera soppan toppad med nystekt halloumi och hackad timjan.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem