Grönsaksbiffar med krämig svampröra
155.8
Grönsaksbiffar med krämig svampröra
recipe
City Gross
45 min

Grönsaksbiffar med krämig svampröra

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 200 g palsternacka
  • 3 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk potatismjöl
  • raps/matolja
  • 250 g champinjoner
  • 1 st gul lök
  • smör
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0.5 st färsk oregano
  • 70 g rucola

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  2. Skala och riv palsternacka och morötter. Skala och finhacka löken. Fräs allt i smör och curry. Häll på vatten och låt allt bli mjukt. Smaka av med salt. Lägg i en skål, rör i ägg, ströbröd och potatismjöl. Gör biffar.
  3. Stek biffarna i stekpanna med olja.
  4. Ansa svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i en stekpanna med smör. Låt svampen vätska ur sig. Vispa sen i matlagningsgrädde och vatten. Sjud en stund och smaka sen av med salt, peppar och oregano.
  5. Servera med rucola. Tips.Jag valde att mixa svampsåsen så att den nästan blev slät.

Varnings ikonAnslutningsproblem