Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Grönsaksbiffar med svampröra & mosGrönsaksbiffar med svampröra & mosGrönsaksbiffar med svampröra & mosCook Time: Yield: 4Ingredients:potatismjölksaltvitpepparpalsternackormoröttergul löksmörcurryvattensaltäggvetemjölrapsoljachampinjonergul löksmörmatlagningsgräddevattensaltvitpeppartorkad oreganorucolaInstructions:
  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Skala och riv palsternacka och morötter. Skala och finhacka löken. Fräs allt i smör och curry. Häll på vatten och låt allt bli mjukt. Smaka av med salt. Lägg i en skål, rör i ägg och mjöl.
  3. Stek biffar i en stekpanna med olja.
  4. Ansa svampen. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i en stekpanna med smör. Låt svampen vätska ur sig och vispa sen i matlagningsgrädde och vatten. Sjud en stund och smaka sen av med salt, peppar och oregano.
  5. Mosa eller vispa ihop potatisen tillsammans med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med rucola.
Grönsaksbiffar med svampröra & mos
recipe
35 min

Grönsaksbiffar med svampröra & mos

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g palsternackor
  • 300 g morötter
  • 1 st gul lök
  • 0.5 msk smör
  • 0.5 tsk curry
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 msk rapsolja
  • 250 g champinjoner
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • torkad oregano
  • 30 g rucola

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Skala och riv palsternacka och morötter. Skala och finhacka löken. Fräs allt i smör och curry. Häll på vatten och låt allt bli mjukt. Smaka av med salt. Lägg i en skål, rör i ägg och mjöl.
  3. Stek biffar i en stekpanna med olja.
  4. Ansa svampen. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i en stekpanna med smör. Låt svampen vätska ur sig och vispa sen i matlagningsgrädde och vatten. Sjud en stund och smaka sen av med salt, peppar och oregano.
  5. Mosa eller vispa ihop potatisen tillsammans med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med rucola.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Jag valde att mixa svampsåsen så att den nästan blev slät.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem