Grönt grillat i libabröd med kikärtskräm och tzatziki
207
Grönt grillat i libabröd med kikärtskräm och tzatziki
recipe
City Gross
35 min

Grönt grillat i libabröd med kikärtskräm och tzatziki

Ingredienser

  • 4 st libabröd
  • 1 st rödlök
  • 2 st paprikor
  • 1 st zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 230 g kikärtor
  • 1 dl vispgrädde
  • spiskummin
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st gurka
  • 2 dl yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 150 g fetaost
  • 0.33 st färsk mynta
  • 55 g gröna oliver
  • 20 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta löken. Kärna ur och dela paprika i bitar. Skär zucchini i ca 1,5 cm tjocka skivor. Ringla över olja och salta. Rosta i ugn ca 20 min.
  2. Häll av spadet från kikärtorna. Mixa dem tillsammans med grädde. Smaka av med spiskummin, salt och peppar.
  3. Riv gurkan grovt. Rör samman med yoghurt, skalad och pressad vitlök, smulad fetaost och hackad mynta. Spara lite mynta till garnering
  4. Bred kikärtsröran på bröden, lägg på rostade grönsaker, oliver, rucula och toppa med sås.
  5. Servera.
Tips från oss

Om du inte ska äta denna rätt direkt är det bäst att frysa libabröden och ta fram dem igen när du är redo för denna rätt.

Varnings ikonAnslutningsproblem