Grannens blomkål med currydip
140.4
Grannens blomkål med currydip
recipe
City Gross
25 min

Grannens blomkål med currydip

Ingredienser

  • 1 st blomkål
  • 3 dl kvarg
  • 1 st äpple, rivet
  • 1.5 tsk garam
  • masala-curry
  • 2 tsk honung
  • 1 st knippe dill
  • salt
  • äppelcidervinäger
  • neutral rapsolja

Frityrsmet

  • 1 dl maizena
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl riven kokos
  • 0.5 dl sesamfrö
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 dl vatten

Gör så här

  1. Bryt upp blomkålen i buketter, blanda till frityrsmeten och ställ åt sidan.
  2. Blanda kvargen med rivet äpple i en skål, tillsätt honung, curry och hackad dill.
  3. Smaksätt med salt och ett stänk vinäger.
  4. Värm upp oljan till 180 grader i en fritös. Vänd blomkålen i fritysmeten och fritera i ca 3-4 minuter tills den får fin färg och håller kvar sin spänst innanför det krispiga ytterhöljet!
  5. Servera direkt tillsammans med currydippen och ät med händerna!

Varnings ikonAnslutningsproblem