Gratinerade bön- och valnötstortillasGratinerade bön- och valnötstortillasGratinerade bön- och valnötstortillasCook Time: Yield: 4Ingredients:sesamoljahackade valnötterkonserverade svarta bönorrostad lökchili chipotlespiskumminsmå tortillabrödriven ost 24%körsbärstomaterrödlökättikssprit 12%sockervattenlättmajonnäschili chipotleInstructions:
  1. Skiva lök. Blanda ihop ättikssprit, socker och vatten till en lag tills sockret lösts. Lägg ner löken och låt ligga minst 10 minuter, gärna över natten.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Värm olja i en panna och stek nötterna en stund. Blanda ner sköljda och avrunna bönor, rostad lök chipotlekrydda och spiskummin och låt det steka med en stund. Mosa bönorna lite lätt. Smaka av med salt och ev mer chipotlekrydda.
  4. Lägg tortillabröd på en plåt med bakplåtspapper och fördela fyllningen i bröden. Toppa med lite ost i varje och vik ihop dem. Sätt in i ugnen tills osten smält och bröden fått lite färg.
  5. Blanda ihop majonnäs med chipotlekrydda.
  6. Ringla majonnäsen över de gratinerade tortillasen och servera med tomater och picklad rödlök.
Gratinerade bön- och valnötstortillas
recipe
WW ViktVäktarna
45 min

Gratinerade bön- och valnötstortillas

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2 tsk sesamolja
  • 1 dl hackade valnötter
  • 2 förp konserverade svarta bönor
  • 3 msk rostad lök
  • 1 msk chili chipotle
  • 1 tsk spiskummin
  • 8 st små tortillabröd
  • 0.5 påse riven ost 24%
  • 1 förp körsbärstomater

Picklad Rödlök

  • 1 st rödlök
  • 0.5 dl ättikssprit 12%
  • 1.5 dl socker
  • 1.5 dl vatten

Chipotlemajonnäs

  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 1 tsk chili chipotle

Gör så här

  1. Skiva lök. Blanda ihop ättikssprit, socker och vatten till en lag tills sockret lösts. Lägg ner löken och låt ligga minst 10 minuter, gärna över natten.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Värm olja i en panna och stek nötterna en stund. Blanda ner sköljda och avrunna bönor, rostad lök chipotlekrydda och spiskummin och låt det steka med en stund. Mosa bönorna lite lätt. Smaka av med salt och ev mer chipotlekrydda.
  4. Lägg tortillabröd på en plåt med bakplåtspapper och fördela fyllningen i bröden. Toppa med lite ost i varje och vik ihop dem. Sätt in i ugnen tills osten smält och bröden fått lite färg.
  5. Blanda ihop majonnäs med chipotlekrydda.
  6. Ringla majonnäsen över de gratinerade tortillasen och servera med tomater och picklad rödlök.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Om du inte har rostad lök hemma kan du utesluta det. Sesamolja kan ersättas med annan matolja. Det passar även bra att blanda ner majs i bönröran och att toppa med färsk koriander.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem