Grillad blomkål med vitlöksdoftande linssalladGrillad blomkål med vitlöksdoftande linssalladGrillad blomkål med vitlöksdoftande linssalladCook Time: Yield: 4Ingredients:blomkålshuvudolivoljatorkad timjanflingsaltvitlökgröna olivertorkad timjanolivoljakörsbärstomatercitronkonserverade linsersaltsvartpepparspenatavokadofullkornsbaguetterInstructions:
  1. Gnid in blomkålen med olivolja, timjan och en nypa flingsalt. Lägg den på grillen på indirekt värme, lägg på lock och låt blomkålen bakas tills den är mjuk, ca 45-60 minuter. Vänd den ungefär var 10 minut.
  2. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Lägg oliver och vitlök på ett stort grillfolieark tillsammans med timjan. Ringla över olivolja och förslut. Lägg paketet på grillen ca 8 minuter. Lägg tomaterna i paketet efter halva tiden.
  3. Halvera citronen. Lägg dem på grillen med snittytan ner och grilla ca 5 minuter.
  4. Öppna foliepaketet, vänd ner sköljda och avrunna linser, spenat, tärnad avokado och pressa över lite av den grillade citronen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva upp blomkålen och servera med linssallad och baguetter.
Grillad blomkål med vitlöksdoftande linssallad
recipe
WW ViktVäktarna
45 min

Grillad blomkål med vitlöksdoftande linssallad

11
9
9
SmartPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Blomkål

  • 1 st blomkålshuvud
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • flingsalt

Lins- Och Olivsallad

  • 4 klyftor vitlök
  • 0.5 burkar gröna oliver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 st citron
  • 1 förp konserverade linser
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 påse spenat
  • 1 st avokado
  • 4 st fullkornsbaguetter

Gör så här

  1. Gnid in blomkålen med olivolja, timjan och en nypa flingsalt. Lägg den på grillen på indirekt värme, lägg på lock och låt blomkålen bakas tills den är mjuk, ca 45-60 minuter. Vänd den ungefär var 10 minut.
  2. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Lägg oliver och vitlök på ett stort grillfolieark tillsammans med timjan. Ringla över olivolja och förslut. Lägg paketet på grillen ca 8 minuter. Lägg tomaterna i paketet efter halva tiden.
  3. Halvera citronen. Lägg dem på grillen med snittytan ner och grilla ca 5 minuter.
  4. Öppna foliepaketet, vänd ner sköljda och avrunna linser, spenat, tärnad avokado och pressa över lite av den grillade citronen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva upp blomkålen och servera med linssallad och baguetter.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Det tar runt en timme för ett helt blomkålshuvud att bli färdigt på grillen, så se till att börja med det! Under tiden kan du göra salladen. Vill du att det ska gå fortare kan du klyva blomkålen i fyra delar och grilla dem var för sig. Är det inte grillväder, kör den i ugnen på 225° ca 15 minuter tills den fått lite färg, sänk sedan till 125 grader och låt stå i ca 30–40 minuter tills den mjuknat.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem