Grillad halloumi med sötpotatiskräm och rostad potatis
187.2
Grillad halloumi med sötpotatiskräm och rostad potatis
recipe
City Gross
35 min

Grillad halloumi med sötpotatiskräm och rostad potatis

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 st sötpotatis
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st färsk gräslök
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st lime, saften
  • 400 g halloumi
  • 200 g vitkål
  • 200 g morötter
  • 0.5 st lime, saften
  • 1 msk raps/matolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg den på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min.
  2. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Skala vitlöken. Koka sötpotatis och vitlök tills sötpotatisen är mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga av potatisen så att den blir torr.
  3. Skär gräslöken fint. Mosa sötpotatisen och vitlöken tillsammans med olivoljan. Vänd ner gräslöken. Smaksätt med salt, peppar och limesaft.
  4. Skär halloumin i skivor. Stek eller grilla.
  5. Strimla kålen fint, riv morötterna grovt. Lägg i en skål och pressa i lime, rör i olja. Salta och peppra.
  6. Servera.
Tips från oss

Sötpotatiskrämen är godast att äta ljummen så se till att den är det när det är dags att äta.

Varnings ikonAnslutningsproblem