Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Grillad halloumi med sötpotatiskräm och rostad potatisGrillad halloumi med sötpotatiskräm och rostad potatisGrillad halloumi med sötpotatiskräm och rostad potatisCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisraps/matoljaflingsaltsötpotatisvitlöksklyftafärsk gräslökolivoljasaltsvartpepparlime, saftenhalloumivitkålmorötterlime, saftenraps/matoljasaltsvartpepparInstructions:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg den på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min.
2. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Skala vitlöken. Koka sötpotatis och vitlök tills sötpotatisen är mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga av potatisen så att den blir torr.
3. Skär gräslöken fint. Mosa sötpotatisen och vitlöken tillsammans med olivoljan. Vänd ner gräslöken. Smaksätt med salt, peppar och limesaft.
4. Skär halloumin i skivor. Stek eller grilla.
5. Strimla kålen fint, riv morötterna grovt. Lägg i en skål och pressa i lime, rör i olja. Salta och peppra.
6. Servera.

Grillad halloumi med sötpotatiskräm och rostad potatis
recipe
35 min

Grillad halloumi med sötpotatiskräm och rostad potatis

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 st sötpotatis
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st färsk gräslök
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st lime, saften
  • 400 g halloumi
  • 200 g vitkål
  • 200 g morötter
  • 0.5 st lime, saften
  • 1 msk raps/matolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg den på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min.
  2. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Skala vitlöken. Koka sötpotatis och vitlök tills sötpotatisen är mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga av potatisen så att den blir torr.
  3. Skär gräslöken fint. Mosa sötpotatisen och vitlöken tillsammans med olivoljan. Vänd ner gräslöken. Smaksätt med salt, peppar och limesaft.
  4. Skär halloumin i skivor. Stek eller grilla.
  5. Strimla kålen fint, riv morötterna grovt. Lägg i en skål och pressa i lime, rör i olja. Salta och peppra.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss

Sötpotatiskrämen är godast att äta ljummen så se till att den är det när det är dags att äta.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem