Gryta med kikärtor, kokos och tomatsallad med koriander
130.6
Gryta med kikärtor, kokos och tomatsallad med koriander
recipe
City Gross
35 min

Gryta med kikärtor, kokos och tomatsallad med koriander

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • raps/matolja till stekning
  • 2 tsk röd currypasta
  • 230 g kikärtor
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 st ägg
  • 0.5 st knippe salladslök
  • 150 g körsbärstomater
  • 0.5 st färsk koriander
  • 35 g salladsmix

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och vitlök i röd curry.
  3. Rör i avrunna kikärtor och kokosmjölk. Sjud i ca 10 min.
  4. Lägg äggen i kallt vatten, när vattnet kokar ta tiden på 7 min. Skölj i kallt vatten, skala och halvera äggen.
  5. Strimla salladslöken och blanda med tärnad tomat och koriander.
  6. Servera med sallad.
Tips från oss

Har du ingen röd currypasta kan du alltid byta ut den mot en gul.

Varnings ikonAnslutningsproblem