Gryta med rödbetor och kikärtor
recipe
Arla
35 min

Gryta med rödbetor och kikärtor

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
124,00 kr

Ingredienser

  • 4 dl kikärtor
  • 500 g rödbetor
  • 2 st gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk rosmarin
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl Arla® mjölk
  • 150 g Apetina® vitost
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna
  2. Skala och klyfta rödbetorna
  3. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten
  4. Skala och klyfta löken
  5. Dela svampen
  6. Fräs lök och svamp i smör i en gryta
  7. Krydda med salt och rosmarin
  8. Tillsätt grädde, mjölk och ärter
  9. Låt det koka några minuter
  10. Häll av rödbetorna och rör ner dem i grytan
  11. Smula över ost och strö över svartpeppar och ev rosmarin
  12. Servera med bröd och hel, inlagd gurka

Varnings ikonAnslutningsproblem