Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Gryta på färska tomater med kokos, spenat & blomkålsrisGryta på färska tomater med kokos, spenat & blomkålsrisGryta på färska tomater med kokos, spenat & blomkålsrisCook Time: Yield: 4Ingredients:kvisttomatgul lökvitlöksklyftariven ingefäraröd chiliraps/matoljacurrygurkmejakokosmjölkgrönsaksfondspenat, spara lite till matenlinserblomkålshuvudsmörcurryvitlöksklyftasaltvitpepparfetaostInstructions:
  1. Tärna tomaterna, skala och hacka löken. Skala och riv vitlöken och ingefäran, finhacka chilin. Hetta upp olja i en gryta och stek allt tillsammans med curry och gurkmeja tills det blivit mjukt, ca 5 min. Mixa det sen till en jämn smet.
  2. Häll i kokosmjölk, fond och hackad spenat, glöm inte att spara lite spenat till serveringen. Låt grytan sjuda medan du förbereder blomkålsriset.
  3. Gör nu blomkålsriset. Riv eller hacka blomkålen. Smält smöret tillsammans med curry i en stekpanna och stek blomkålen med pressad vitlök i ca 10 min tillsammans med salt och peppar. Blomkålen ska fortfarande vara krispig när den är klar.
  4. Rör i avrunna linser i grytan innan servering och låt dem bli varma.
  5. Servera.
Gryta på färska tomater med kokos, spenat & blomkålsris
recipe
35 min

Gryta på färska tomater med kokos, spenat & blomkålsris

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g kvisttomat
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk riven ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • 100 g spenat, spara lite till maten
  • 230 g linser
  • 1 st blomkålshuvud
  • 1.5 msk smör
  • 1 krm curry
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Tärna tomaterna, skala och hacka löken. Skala och riv vitlöken och ingefäran, finhacka chilin. Hetta upp olja i en gryta och stek allt tillsammans med curry och gurkmeja tills det blivit mjukt, ca 5 min. Mixa det sen till en jämn smet.
  2. Häll i kokosmjölk, fond och hackad spenat, glöm inte att spara lite spenat till serveringen. Låt grytan sjuda medan du förbereder blomkålsriset.
  3. Gör nu blomkålsriset. Riv eller hacka blomkålen. Smält smöret tillsammans med curry i en stekpanna och stek blomkålen med pressad vitlök i ca 10 min tillsammans med salt och peppar. Blomkålen ska fortfarande vara krispig när den är klar.
  4. Rör i avrunna linser i grytan innan servering och låt dem bli varma.
  5. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
En skvätt tabasco är gott till den färdiga maten.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem