
Gyllene plättar med couscoussallad
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 400 g morötter
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 4 st ägg
- 150 g fetaost
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- 280 g couscous
- 150 g champinjoner
- 0.5 st purjolök
- 0.5 st gurka
- 2 dl crème fraiche, smaksatt
Gör så här
- Skala och riv morötterna grovt. Blanda med mjöl, mjölk och ägg. Smula i fetaosten. Krydda med salt och peppar. Provstek gärna en liten plätt och kolla kryddningen.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek plättarna gyllenbruna på bägge sidor.
- Koka couscous enligt anvisningarna på paketet. Hacka svampen och purjolöken, tärna gurkan och blanda med den kokta couscousen.
- Servera med sås.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Koka couscousen med lite buljong eller fond för extra smak.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna