Höstpizza med skogschampinjoner & dillig sallad
193.4
Höstpizza med skogschampinjoner & dillig sallad
recipe
City Gross
35 min

Höstpizza med skogschampinjoner & dillig sallad

Ingredienser

  • 400 g vitkål
  • 1 st kastrull med kokande vatten
  • 0.5 st citron, saften
  • 3 msk raps/matolja
  • 0.5 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 30 g färsk dill
  • 400 g pizzadeg
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 st citron, skalet
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st fänkål
  • 250 g champinjoner
  • 50 g spenat
  • 150 g riven mozzarella

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hyvla kålen med en osthyvel eller i en matberedare. Lägg i ett durkslag och häll över det kokande vattnet. Skölj sedan med iskallt vatten tills kålen svalnat. Låt rinna av medan du blandar ihop citronsaft, olja, salt och svartpeppar. Klipp ner dillen och smaka ev av med mer kryddor.
  3. Rulla ut pizzadegen på en plåt. Rör ihop crème fraiche med rivet citronskal, krydda med salt och peppar. Strimla fänkålen fint, skiva svampen.
  4. Bred på crème fraiche och toppa sen pizzan med fänkål, svamp och spenat. Avsluta med ost. Laga i ugn ca 10 min.
  5. Servera.
Tips från oss

Salladen klarar sig fint i 5- 6 dagar i kylskåp.

Varnings ikonAnslutningsproblem