Halloumi Tikka Masala med morot och svarta bönorHalloumi Tikka Masala med morot och svarta bönorHalloumi Tikka Masala med morot och svarta bönorCook Time: Yield: 4Ingredients:risbelugalinsergul lökvitlöksklyftamorotolja till stekningchiliflakesfärsk ingefäragaram masalatomatpurékrossad tomatcrème fraichevattengrönsaksfondhalloumisaltsvartpepparlime, saftenmandelfärsk korianderspenatrödlökInstructions:

1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
2. Om du inte kokat linserna redan så gör det först enligt anvisningarna på paketet.
3. Skala och hacka lök, vitlök. Skala och riv morot grovt. Stek i olja tillsammans med och chiliflakes tills löken är mjuk och glansig. Rör i skalad och hackad ingefära, garam masala och tomatpuré och stek i ytterligare 1-2 min.
4. Tillsätt krossad tomat, crème fraiche, vatten och grönsaksfond. Låt koka på medelvärme i 10 min. Mixa såsen med en stavmixer och rör i linserna. Stäng av plattan.
5. Dela halloumin i stavar och stek tills de fått färg.
6. Avsluta med att vända ner halloumin i grytan och smaka av med salt, peppar och limesaft.
7. Servera med ris, hackad mandel, färsk koriander, bladspenat och hackad lök.

Halloumi Tikka Masala med morot och svarta bönor
recipe
City Gross
35 min

Halloumi Tikka Masala med morot och svarta bönor

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 2 dl belugalinser
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 100 g morot
  • olja till stekning
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 30 g färsk ingefära
  • 3 tsk garam masala
  • 3 msk tomatpuré
  • 390 g krossad tomat
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • 200 g halloumi
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st lime, saften
  • 100 g mandel
  • 0.5 st färsk koriander
  • 70 g spenat
  • 1 st rödlök

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Om du inte kokat linserna redan så gör det först enligt anvisningarna på paketet.
  3. Skala och hacka lök, vitlök. Skala och riv morot grovt. Stek i olja tillsammans med och chiliflakes tills löken är mjuk och glansig. Rör i skalad och hackad ingefära, garam masala och tomatpuré och stek i ytterligare 1-2 min.
  4. Tillsätt krossad tomat, crème fraiche, vatten och grönsaksfond. Låt koka på medelvärme i 10 min. Mixa såsen med en stavmixer och rör i linserna. Stäng av plattan.
  5. Dela halloumin i stavar och stek tills de fått färg.
  6. Avsluta med att vända ner halloumin i grytan och smaka av med salt, peppar och limesaft.
  7. Servera med ris, hackad mandel, färsk koriander, bladspenat och hackad lök.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss

Är du sugern på att baka ett enkelt indiskt bröd som passar perfekt till den här rätten? Ta då bara och rör ihop 5 dl vetemjöl, 1 tsk salt, 2 tsk olja, ca 2 dl ljummet vatten. Dela degen i 10 delar. Kavla ut till tunna runda bröd på mjölad bänk. Stek i 1-2 minuter på varje sida i en het, lätt oljad stekpanna.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem