
Halloumiburgare med äpple och currysås
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 200 g halloumi
- 1 st zucchini
- 230 g gröna linser
- 1 klyfta vitlök
- 1 st ägg
- 1.5 dl potatismjöl
- 4 msk ströbröd
- 1 krm sambal oelek
- 2 krm svartpeppar
- 1 tsk salt
- 1 dl solroskärnor
- smör
Sås
- 1 st äpple
- 2 dl yoghurt
- 2 krm curry
- 1 krm salt
- 0.5 st gurka
- 1 st rödlök
- 2 st tomater
- 20 g rucola
- 4 st hamburgerbröd
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta av och klyfta potatisen, lägg den på en plåt och ringla över olja. Krydda med salt.
- Riv halloumi och zucchini grovt. Skala och riv löken. Blanda allt i en skål och rör i avrunna och sköljda linser, skalad och pressad vitlök, ägg, mjöl, ströbröd, sambal oelek, peppar, salt och solroskärnor. Låt stå och svälla ca 10 min.
- Gör såsen. Riv äpplet grovt och blanda med yoghurt i en skål. Smaksätt med curry och salt.
- Skiva gurkan och tomaterna.
- Forma biffar av grönsaksröran och stek dem sen gyllene i smör.
- Lägg ihop goda burgare och servera med rucola.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna