
Halloumiburgare med äpple och currysås
Ingredienser
- 600 g potatis
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 200 g halloumi
- 1 st zucchini
- 1 st rödlök
- 230 g linser
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st ägg
- 1.5 dl vetemjöl
- 4 msk ströbröd
- 1 krm sambal oelek
- 2 krm svartpeppar
- 1 tsk salt
- 1.5 dl solroskärnor
- smör till stekning
Sås
- 1 st äpple
- 2.5 dl yoghurt
- 2 krm curry
- 1 krm salt
- 0.5 st gurka
- 2 st tomater
- 4 st hamburgerbröd
- 35 g rucola
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta av och klyfta potatisen, lägg den på en plåt och ringla över olja. Krydda med salt.
- Riv halloumi och zucchini grovt. Skala och riv löken. Blanda allt i en skål och rör i avrunna och sköljda linser, skalad och pressad vitlök, ägg, mjöl, ströbröd, sambal oelek, peppar, salt och solroskärnor. Låt stå och svälla ca 10 min.
- Gör såsen. Riv äpplet grovt och blanda med yoghurt i en skål. Smaksätt med curry och salt.
- Skiva gurkan och tomaterna.
- Forma biffar av grönsaksröran och stek dem sen gyllene i smör.
- Lägg ihop goda burgare och servera med rucola.