Halloumiburgare med coleslaw
211.8
Halloumiburgare med coleslaw
recipe
City Gross
35 min

Halloumiburgare med coleslaw

Ingredienser

  • 4 st ciabatta
  • 400 g vitkål
  • 2 st morötter
  • 2 dl yoghurt
  • 1 st vitlök
  • 2 msk sweet chili
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g halloumi
  • 2 st zucchini
  • svartpeppar
  • raps/matolja till stekning
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st gurka

Gör så här

  1. Värm bröden enligt anvisningarna på paketet.
  2. Gör coleslaw. Strimla kålen fint, lägg i en skål och krama lätt med händerna. Skala och strimla morötterna, gärna med en potatisskalare. Blanda i skålen med kålen. Rör i yoghurt, skalad och pressad vitlök och sweet chili. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva halloumi, zucchini. Krydda med svartpeppar och stek tills de har fin färg i en stekpanna med lite olja.
  4. Skala och skiva löken tunt. Skiva även gurkan.
  5. Bygg burgare.
Tips från oss
För att sätta extra smak på löken kan du steka den i ringar på låg värme i smör. Rör i slutet i 2 msk balsamvinäger och 2 msk socker. Vips så har du balsamicolök!

Varnings ikonAnslutningsproblem