Halloumiburgare med grillad zucchini, pommes & picklad rödlök
recipe
City Gross
35 min

Halloumiburgare med grillad zucchini, pommes & picklad rödlök

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
262,20 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 2 st rödlökar
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk rödvinsvinäger

Sås

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2.5 dl matyoghurt
  • 2 krm salt
  • 2 krm basilika
  • 400 g halloumi
  • 2 st tomater
  • 1 st zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 4 st minibaguetter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta av och dela potatisen ”pommespinnar”. Skölj av dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Laga i ugnen i ca 30 min. Vänd ett par gången medan potatisen är inne.
  2. Skala och strimla rödlökarna. Lägg dem i en kastrull och häll i vatten, socker, salt och vinäger. Sjud under lock i ca 10 min.
  3. Gör såsen. Blanda pressad vitlök, yoghurt, salt och basilika i en skål.
  4. Skär halloumin i cm-tjocka skivor. Skär tomaterna och zucchinin i skivor. Värm baguetterna i ugnen enligt anvisningarna på paketet.
  5. Stek/grilla halloumin några minuter på varje sida i olja. Stek/grilla även zucchinin.
  6. Servera.
Tips från oss

Om du inte vill ha en krämig sallad så hoppa över crème fraichen.

Varnings ikonAnslutningsproblem