
Hjärtpavlova med hallon & jordgubbar
Välj antal portioner:
8 portioner
Ingredienser
- 3 st äggvitor
- 2 dl socker
- 1 msk maizena
- 1 krm ättika
- bakplåtspapper
- 5 dl vispgrädde
- 150 g jordgubbar
- 125 g hallon
- citronmeliss
Gör så här
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Vispa äggvitorna med hälften av sockret tills du har vita toppar. Vispa i resten av sockret tillsammans med maizena och ättika tills du har en härligt blank och fin maräng. Spritsa ut ett hjärta på ett bakplåtspapper och laga i ugn ca 1,5 timme. Stäng av ugnen och lämna luckan lite på glänt och låt marängen stå kvar i ett par timmar till.
- Vispa grädden fluffig, spritsa över marängen. Dekorera med bär och citronmeliss.
- Servera med extra grädde och bär.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna