
Holländsk pannkaka med lemoncurd & blåbär
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 2 dl mjöl
- 1 msk socker
- 1 tsk vaniljsocker
- en nypa salt
- 4 st ägg
- 2.5 dl mjölk
- 3 msk smör
Topping
- 2.5 dl grädde
- 1 dl lemoncurd
- 150 g blåbär
- florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör samman mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa ägg och mjölk i en annan bunke. Vispa ner äggblandningen i mjölbunken, ta lite i taget och vispa till en jämn smet.
- Lägg en klick smör i en ugnssäker form eller ugnsfast stekpanna, ca 24 cm. Ställ in formen i ugnen tills den är varm och smöret har smält. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 min eller tills den är gyllenbrun. Håll koll!
- Vispa grädden lätt, vispa sen i lemoncurd.
- Serveras direkt med citrongrädde, blåbär och florsocker.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Smält gärna lite lemoncurd och ringla snyggt över den färdiga pannkakan.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna