Hollandaisesås
Hollandaisesås
recipe
City Gross
25 min

Hollandaisesås

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 3 st äggulor
  • 1 st citron, saften
  • 2 msk vatten
  • 3 droppar worcestershiresås
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm cayennepeppar
  • 2 tsk citronsaft

Gör så här

  1. Smält smöret på sakta värme i en kastrull låt svalna något och sila av så bottensatsen inte följer med. Det ska fortfarande hållas varmt på ca 45-50 grader.
  2. Vispa äggulor, citronsaft och vatten i en bunke över ett varmt vattenbad till en tjock och luftig krämig sås.
  3. Tillsätt smält smör droppvis under ständig vispning tills såsen tjocknar. Tillsätt några teskedar ljummet vatten om den blir för tjock och fortsätt med det sista smöret.
  4. Smaka av med salt, vitpeppar, worcestershiresås och citronsaft.

Varnings ikonAnslutningsproblem