Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Honungsmorötter med varm brieHonungsmorötter med varm brieHonungsmorötter med varm brieCook Time: Yield: 4Ingredients:knippe moröttercitronschalottenlökvattenolivoljahonungfänkålsfrösvartpepparsalthel brieostolivoljahavssaltInstructions:

1. Hetta upp en stekpanna med olivolja och havssalt. Lägg ner den hela osten och stek försiktigt ett par minuter tills den är vackert brynt och karamelliserad på ytan, vänd försiktigt och låt steka 1-2 minuter på nästa sida.
2.Ställ av stekpannan från spisen och låt osten värmas rakt igenom, osten ska kännas mjuk och smält när man trycker lätt på den.

Morötter:
1.Borsta och skölj morötterna, dela dem och lägg i kastrull. Skala och skiva löken tunt.
2.Pressa över en halv citron, tillsätt honung, vatten, lök samt olivolja och kryddorna.
3.Koka morötterna mjuka under lock ca 8-10 minuter på medelhög värme utan att vätskan kokar bort helt. Späd eventuellt med lite extra vatten, skaka om kastrullen då och då så att skyn glaserar morötterna fint.
4.Tillsätt nymalen svartpeppar på slutet och smaka av med salt.

Honungsmorötter med varm brie
recipe
25 min

Honungsmorötter med varm brie

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st knippe morötter
  • 0.5 st citron
  • 1 st schalottenlök
  • 1 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk honung
  • 0.5 tsk fänkålsfrö
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 st hel brieost
  • 1 msk olivolja
  • havssalt

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med olivolja och havssalt. Lägg ner den hela osten och stek försiktigt ett par minuter tills den är vackert brynt och karamelliserad på ytan, vänd försiktigt och låt steka 1-2 minuter på nästa sida.
  2. Ställ av stekpannan från spisen och låt osten värmas rakt igenom, osten ska kännas mjuk och smält när man trycker lätt på den.Morötter:
  3. Borsta och skölj morötterna, dela dem och lägg i kastrull. Skala och skiva löken tunt.
  4. Pressa över en halv citron, tillsätt honung, vatten, lök samt olivolja och kryddorna.
  5. Koka morötterna mjuka under lock ca 8-10 minuter på medelhög värme utan att vätskan kokar bort helt. Späd eventuellt med lite extra vatten, skaka om kastrullen då och då så att skyn glaserar morötterna fint.
  6. Tillsätt nymalen svartpeppar på slutet och smaka av med salt.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem