Indisk böngryta med garam masala, bröd & machèsallad
Indisk böngryta med garam masala, bröd & machèsallad
recipe
City Gross
35 min

Indisk böngryta med garam masala, bröd & machèsallad

Ingredienser

  • 1 st surdegsbaguette
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st zucchini
  • 1.5 krm cayennepeppar
  • 0.5 tsk curry
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk ingefära
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk raps/matolja
  • 390 g passerade tomater
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 450 g kidneybönor
  • 2 krm salt
  • 1 tsk honung
  • 2.5 dl matyoghurt
  • 35 g machésallad

Gör så här

  1. Värm brödet enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna zucchini.
  3. Mortla samman alla kryddorna till garam masalan
  4. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, vitlök, zucchini och kryddor i ca 1 min.
  5. Häll i passerad tomat, fond/buljong och vatten. Låt sjuda under lock i ca 10 min. Häll sen i avrunna bönor. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och ev honung.
  6. Servera med varmt bröd, en klick yoghurt och sallad.
Tips från oss
Vill du inte att din gryta ska vara så het så tycker jag att du ska hoppa över cayennepepparn.

Varnings ikonAnslutningsproblem