
Indisk dal med doppbröd
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 300 g morötter
- 20 g färsk ingefära
- olja till stekning
- 1 msk röd currypasta
- 1 krm kanel
- 2 krm kardemumma
- 390 g krossade tomater
- 400 ml kokosgrädde
- 200 g röda linser
- 2 dl vatten
- 260 g naan bröd
- 0.5 st lime
- 0.5 st färsk koriander i kruka
Gör så här
- Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morötterna, skala och riv ingefäran fint. Häll olja i botten på en gryta. Rör i lök, vitlök, morötter, ingefära, currypasta, kanel och kardemumma.
- Tillsätt resten av ingredienserna och låt småkoka ca 20 min.
- Värm naanbröd enligt anvisningarna på paketet.
- Servera med pressad lime och koriander.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna