Indisk kikärtsgrytaIndisk kikärtsgrytaIndisk kikärtsgrytaCook Time: Yield: 4Ingredients:gul lökingefäravitlöksötpotatisrapsoljagaram masalakikärtorkrossad tomatvattensmörvispgräddemathavremorötterlimeInstructions:
  1. Skala och strimla löken. Skala och riv ingefära och vitlök fint. Skala och tärna potatis. Stek allt i olja tillsammans med garam masala i ett par minuter. Rör i avrunna kikärtor, krossad tomat och vatten. Låt sjuda i ca 5 min. Rör i smör och grädde.
  2. Koka mathavre enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Servera med strimlade morötter och lime.
Indisk kikärtsgryta
recipe
City Gross
35 min

Indisk kikärtsgryta

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 25 g ingefära
  • 2 klyftor vitlök
  • 500 g sötpotatis
  • rapsolja
  • 2 msk garam masala
  • 230 g kikärtor
  • 390 g krossad tomat
  • 2 dl vatten
  • 50 g smör
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 4 dl mathavre
  • 250 g morötter
  • 1 st lime

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Skala och riv ingefära och vitlök fint. Skala och tärna potatis. Stek allt i olja tillsammans med garam masala i ett par minuter. Rör i avrunna kikärtor, krossad tomat och vatten. Låt sjuda i ca 5 min. Rör i smör och grädde.
  2. Koka mathavre enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Servera med strimlade morötter och lime.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Om du inte vill servera med mathavre är det gott med både ris eller en bit bröd.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem