Indisk korma
Indisk korma
recipe
City Gross
35 min

Indisk korma

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 300 g palsternacka
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 20 g ingefära
  • raps/matolja
  • 2 krm kardemumma
  • 1.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 st blomkål
  • 100 g sötmandel
  • 1 dl russin
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g spenat

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och tärna palsternacka. Skala och dela löken. Skala vitlök och ingefära. Mixa lök, vitlök och ingefära, stek i en gryta med palsternacka, olja, kardemumma, gurkmeja och spiskummin. Rör i kokosmjök, sjud i ca 5 min.
  3. Dela blomkålen i små buketter och rör ner i grytan. Låt sjuda tills den är mjuk.
  4. Hacka mandlarna och rosta dem i en torr stekpanna. Precis innan servering, rör i mandel och russin i grytan. Smaka av den med salt och peppar.
  5. Servera med ris och spenat. Tips.Detta är en underbar indisk rätt med milda smaker av kokos, mandel och russin och aromatiska dofter som kardemumma och spiskummin. En rätt som brukar gå hem hos barnen.

Varnings ikonAnslutningsproblem