Indisk masala dosa med tortillabröd
recipe
City Gross
25 min

Indisk masala dosa med tortillabröd

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

158,60 kr

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 msk riven färsk ingefära
  • olja till stekning
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk mald koriander
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 krm mald kanel
  • 230 g svarta bönor
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 8 st tortillabröd

Till Servering:

  • 87.5 g bataviamix
  • mango chutney

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den mjuk. Häll ner i en skål och mosa sönder med en gaffel.
  2. Fräs gul lök, vitlök och ingefära i lite olja tills löken mjuknar.
  3. Rör ner spiskummin, chilipulver, koriander, gurkmeja och kanel. Blanda väl.
  4. Häll ner löken och kryddorna i skålen med potatis. Skölj de svarta bönorna och häll ner även dem tillsammans med vatten och salt. Blanda väl.
  5. Fördela potatisröran på hälften av tortillabröden. Lägg på resterande bröd och tryck till lätt.
  6. Stek de fyllda tortillabröden gyllene i stekpannan. Servera tillsammans med sallad och mango chutney.

Varnings ikonAnslutningsproblem