Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Indisk masala dosa med tortillabrödIndisk masala dosa med tortillabrödIndisk masala dosa med tortillabrödCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisgul lök, finhackadvitlöksklyfta, finhackadriven färsk ingefäraolja till stekningspiskumminchilipulvermald koriandergurkmejamald kanelsvarta bönorvattensalttortillabrödbataviamixmango chutneyInstructions:

1. Skala potatisen och koka den mjuk. Häll ner i en skål och mosa sönder med en gaffel.
2. Fräs gul lök, vitlök och ingefära i lite olja tills löken mjuknar.
3. Rör ner spiskummin, chilipulver, koriander, gurkmeja och kanel. Blanda väl.
4. Häll ner löken och kryddorna i skålen med potatis. Skölj de svarta bönorna och häll ner även dem tillsammans med vatten och salt. Blanda väl.
5. Fördela potatisröran på hälften av tortillabröden. Lägg på resterande bröd och tryck till lätt.
6. Stek de fyllda tortillabröden gyllene i stekpannan. Servera tillsammans med sallad och mango chutney.

Indisk masala dosa med tortillabröd
recipe
25 min

Indisk masala dosa med tortillabröd

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 msk riven färsk ingefära
  • olja till stekning
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk mald koriander
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 krm mald kanel
  • 230 g svarta bönor
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 8 st tortillabröd

Till Servering:

  • 87.5 g bataviamix
  • mango chutney

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den mjuk. Häll ner i en skål och mosa sönder med en gaffel.
  2. Fräs gul lök, vitlök och ingefära i lite olja tills löken mjuknar.
  3. Rör ner spiskummin, chilipulver, koriander, gurkmeja och kanel. Blanda väl.
  4. Häll ner löken och kryddorna i skålen med potatis. Skölj de svarta bönorna och häll ner även dem tillsammans med vatten och salt. Blanda väl.
  5. Fördela potatisröran på hälften av tortillabröden. Lägg på resterande bröd och tryck till lätt.
  6. Stek de fyllda tortillabröden gyllene i stekpannan. Servera tillsammans med sallad och mango chutney.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem