
Indiska vegobollar i currysås
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Indiska Bollar:
- 460 g kikärter
- 1 dl ströbröd
- 0.5 dl vatten
- 1 st gul lök, finhackad
- 1 tsk spiskummin
- 0.5 tsk chilipulver
- 1 krm kanel
- 1 krm kardemumma
- 1 tsk salt
- svartpeppar
- olja att steka i
Currysås:
- 1 st gul lök, finhackad
- 1 st vitlöksklyfta, finhackad
- olja till stekning
- 2 tsk curry
- 2 dl krossade tomater
- 400 ml kokosmjölk
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk salt
- svartpeppar
Till Servering:
- kokt ris, gärna råris
Gör så här
- Indiska bollar: Skölj kikärterna och mixa de fint i en matberedare. Skrapa ner i en skål.
- Häll ner samtliga ingredienser och blanda väl. Låt stå i 10 min.
- Rulla till bollar och stek de gyllene i lite olja.
- Currysås: Fräs den gula löken och vitlöken i lite olja tills den mjuknar.
- Rör ner curry, krossade tomater, kokosmjölk och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda i 5 min. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner bollarna i såsen.
- Servera de indiska bollarna med currysås och kokt ris.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna