Indiska vegobollar i currysås
recipe
City Gross
25 min

Indiska vegobollar i currysås

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

71,40 kr

Ingredienser

Indiska Bollar:

  • 460 g kikärter
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 1 krm kanel
  • 1 krm kardemumma
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • olja att steka i

Currysås:

  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • olja till stekning
  • 2 tsk curry
  • 2 dl krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Till Servering:

  • kokt ris, gärna råris

Gör så här

  1. Indiska bollar: Skölj kikärterna och mixa de fint i en matberedare. Skrapa ner i en skål.
  2. Häll ner samtliga ingredienser och blanda väl. Låt stå i 10 min.
  3. Rulla till bollar och stek de gyllene i lite olja.
  4. Currysås: Fräs den gula löken och vitlöken i lite olja tills den mjuknar.
  5. Rör ner curry, krossade tomater, kokosmjölk och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda i 5 min. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner bollarna i såsen.
  6. Servera de indiska bollarna med currysås och kokt ris.

Varnings ikonAnslutningsproblem