Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Indiska vegobollar i currysåsIndiska vegobollar i currysåsIndiska vegobollar i currysåsCook Time: Yield: 4Ingredients:kikärterströbrödvattengul lök, finhackadspiskumminchilipulverkanelkardemummasaltsvartpepparolja att steka igul lök, finhackadvitlöksklyfta, finhackadolja till stekningcurrykrossade tomaterkokosmjölkgrönsaksbuljongtärningsaltsvartpepparkokt ris, gärna rårisInstructions:

1. Indiska bollar: Skölj kikärterna och mixa de fint i en matberedare. Skrapa ner i en skål.
2. Häll ner samtliga ingredienser och blanda väl. Låt stå i 10 min.
3. Rulla till bollar och stek de gyllene i lite olja.
4. Currysås: Fräs den gula löken och vitlöken i lite olja tills den mjuknar.
5. Rör ner curry, krossade tomater, kokosmjölk och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda i 5 min. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner bollarna i såsen.
6. Servera de indiska bollarna med currysås och kokt ris.

Indiska vegobollar i currysås
recipe
25 min

Indiska vegobollar i currysås

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Indiska Bollar:

  • 460 g kikärter
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 1 krm kanel
  • 1 krm kardemumma
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • olja att steka i

Currysås:

  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • olja till stekning
  • 2 tsk curry
  • 2 dl krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Till Servering:

  • kokt ris, gärna råris

Gör så här

  1. Indiska bollar: Skölj kikärterna och mixa de fint i en matberedare. Skrapa ner i en skål.
  2. Häll ner samtliga ingredienser och blanda väl. Låt stå i 10 min.
  3. Rulla till bollar och stek de gyllene i lite olja.
  4. Currysås: Fräs den gula löken och vitlöken i lite olja tills den mjuknar.
  5. Rör ner curry, krossade tomater, kokosmjölk och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda i 5 min. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner bollarna i såsen.
  6. Servera de indiska bollarna med currysås och kokt ris.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem