Italiensk bönsallad
recipe
City Gross
20 min

Italiensk bönsallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 2 dl krossade tomater
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 4 dl mixat dagsgammalt bröd
  • 0.5 st salladshuvud
  • 1 st rödlök, tunt skivad
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 1 st gurka, hackad
  • 1 st röd paprika, hackad
  • 3 st tomater, hackade
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 burk små vita bönor
  • 1 kruka basilika
  • 0.5 dl olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop krossade tomater, rödvinsvinäger och mixat bröd i en skål. Låt stå i 10 minuter.
  2. Blanda rödök med vinäger i en skål och låt så i 10 minuter.
  3. Smula sönder det tomatmarinerade bödet och blanda ihop med sallad, rödlök, gurka, paprika, tomat, oliver, söljda bönor, basilika och olja. Krydda med flingsalt och peppar. Ställ in i kylen i 30 minuter.
Tips från oss
Till den här italienska salladen så är det dagsgammalt bröd som gäller. Får jag brödbitar över så slänger jag alltid in dem i frysen, perfekt att ta fram till den här salladen.

Varnings ikonAnslutningsproblem