
Italiensk bönsallad
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 2 dl krossade tomater
- 2 tsk rödvinsvinäger
- 4 dl mixat dagsgammalt bröd
- 0.5 st salladshuvud
- 1 st rödlök, tunt skivad
- 0.5 msk rödvinsvinäger
- 1 st gurka, hackad
- 1 st röd paprika, hackad
- 3 st tomater, hackade
- 1 dl svarta oliver
- 1 förp små vita bönor
- 1 kruka basilika
- 0.5 dl olivolja
- flingsalt
- svartpeppar
Gör så här
- Blanda ihop krossade tomater, rödvinsvinäger och mixat bröd i en skål. Låt stå i 10 minuter.
- Blanda rödök med vinäger i en skål och låt så i 10 minuter.
- Smula sönder det tomatmarinerade bödet och blanda ihop med sallad, rödlök, gurka, paprika, tomat, oliver, söljda bönor, basilika och olja. Krydda med flingsalt och peppar. Ställ in i kylen i 30 minuter.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Till den här italienska salladen så är det dagsgammalt bröd som gäller. Får jag brödbitar över så slänger jag alltid in dem i frysen, perfekt att ta fram till den här salladen.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna