Jästa pannkakor med svampstuvning
113.6
Jästa pannkakor med svampstuvning
recipe
City Gross
90 min

Jästa pannkakor med svampstuvning

Ingredienser

Jästa Pannkakor

  • 25 g jäst
  • 5 dl havremjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl fullkornsvetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • mjölkfritt margarin

Svampstuvning

  • 500 g champinjoner
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk rapsolja
  • 2.5 dl havregrädde
  • salt
  • svartpeppar

Till Servering

  • persilja, finhackad

Gör så här

  1. Pannkakor: Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken i en kastrull tills den blir fingervarm och vispa sedan ner den i jästen. Tillsätt lite vetemjöl i taget, samt salt. Vispa tills du har en slät smet utan klumpar.
  3. Låt jäsa i 1 timme i rumstemperatur.
  4. Klicka ut små pannkakor i en stekpanna och stek dem gyllenbruna på båda sidor.
  5. Svampstuvningen: Fräs all svamp i en torr stekpanna tills den har släppt sin vätska.
  6. Tillsä̈tt schalottenlök och rapsolja och låt fräsa på tills allt får fint med färg.
  7. Häll på grädden och låt koka in. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera de jästa pannkakorna tillsammans med svampstuvning. Strö eventuellt över lite finhackad persilja.
Tips från oss
De här pannkakorna jäst vilket gör de extra fluffiga och ger de en härlig smak. De här är lyxiga både som drinktilltugg eller upplagda på en tallrik som förrätt. Psst... jag har till och med ätit dem som en enkel lunch.

Du väljer själv om du vill använda havre- eller sojagrädde!

Varnings ikonAnslutningsproblem