
Jästa pannkakor med svampstuvning
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Jästa Pannkakor
- 25 g jäst
- 5 dl havremjölk
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl fullkornsvetemjöl
- 0.5 tsk salt
- mjölkfritt margarin
Svampstuvning
- 500 g champinjoner
- 2 st schalottenlökar, finhackade
- 1 msk rapsolja
- 2.5 dl havregrädde
- salt
- svartpeppar
Till Servering
- persilja, finhackad
Gör så här
- Pannkakor: Smula ner jästen i en bunke.
- Värm mjölken i en kastrull tills den blir fingervarm och vispa sedan ner den i jästen. Tillsätt lite vetemjöl i taget, samt salt. Vispa tills du har en slät smet utan klumpar.
- Låt jäsa i 1 timme i rumstemperatur.
- Klicka ut små pannkakor i en stekpanna och stek dem gyllenbruna på båda sidor.
- Svampstuvningen: Fräs all svamp i en torr stekpanna tills den har släppt sin vätska.
- Tillsä̈tt schalottenlök och rapsolja och låt fräsa på tills allt får fint med färg.
- Häll på grädden och låt koka in. Smaka av med salt och peppar.
- Servera de jästa pannkakorna tillsammans med svampstuvning. Strö eventuellt över lite finhackad persilja.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
De här pannkakorna jäst vilket gör de extra fluffiga och ger de en härlig smak. De här är lyxiga både som drinktilltugg eller upplagda på en tallrik som förrätt. Psst... jag har till och med ätit dem som en enkel lunch.
Du väljer själv om du vill använda havre- eller sojagrädde!
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna