Jambalaya med saffran
Jambalaya med saffran
recipe
City Gross
45 min

Jambalaya med saffran

Ingredienser

  • 1 st gul lök, skivad
  • 2 st vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 st röd paprika, hackad
  • olja till stekning
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 pkt saffran
  • 390 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl råris
  • 230 g kikärter
  • 150 g sockerärter
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 kruka färsk persilja, hackad
  • 70 g babyspenat

Gör så här

  1. Fräs gul lök, vitlök och paprika i lite olja tills löken mjuknar och allt får lite färg.
  2. Blanda ner paprikapulver och saffran. Häll sedan på krossade tomater, vatten, buljongtärning och råris. Koka upp och låt sjuda under lock tills riset är klart och buljongen har kokat in.
  3. Skölj kikärterna och rör ner tillsammans med sockerärtorna. Låt puttra med i en minut. Smaka av med salt och peppar och avsluta med att strö över persiljan.
  4. Servera jambalayan tillsammans med babyspenaten.

Varnings ikonAnslutningsproblem