
Jambalaya med saffran
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 st gul lök, skivad
- 2 st vitlöksklyftor, tunt skivade
- 1 st röd paprika, hackad
- olja till stekning
- 1 msk paprikapulver
- 1 pkt saffran
- 390 g krossade tomater
- 3 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2 dl råris
- 230 g kikärter
- 150 g sockerärter
- salt
- svartpeppar
- 0.5 kruka färsk persilja, hackad
- 70 g babyspenat
Gör så här
- Fräs gul lök, vitlök och paprika i lite olja tills löken mjuknar och allt får lite färg.
- Blanda ner paprikapulver och saffran. Häll sedan på krossade tomater, vatten, buljongtärning och råris. Koka upp och låt sjuda under lock tills riset är klart och buljongen har kokat in.
- Skölj kikärterna och rör ner tillsammans med sockerärtorna. Låt puttra med i en minut. Smaka av med salt och peppar och avsluta med att strö över persiljan.
- Servera jambalayan tillsammans med babyspenaten.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna