Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
JanssonJanssonJanssonCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisgul löksmörvispgräddemjölklagerbladvitpepparmild senapdillsaltströbrödsmörmorötterInstructions:
  1. Skala potatisen och strimla den, gärna med en mandolin. Skala och hacka löken fint. Stek den mjuk i smör.
  2. Koka upp grädde, mjölk, lagerblad och vitpeppar. Plocka bort lagerbladen och rör ner senap och hackad dill.
  3. Varva potatis och lök. Salta efter varje lager potatis. Häll på gräddblandningen och strö över ströbröd, avsluta med att hyvla smör över gratängen. Grädda i ca 40 min.
  4. Servera med strimlade morötter.
Jansson
recipe
60 min

Jansson

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 st gul lök
  • smör
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 st lagerblad
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk mild senap
  • 20 g dill
  • salt
  • 2 msk ströbröd
  • 50 g smör
  • 200 g morötter

Gör så här

  1. Skala potatisen och strimla den, gärna med en mandolin. Skala och hacka löken fint. Stek den mjuk i smör.
  2. Koka upp grädde, mjölk, lagerblad och vitpeppar. Plocka bort lagerbladen och rör ner senap och hackad dill.
  3. Varva potatis och lök. Salta efter varje lager potatis. Häll på gräddblandningen och strö över ströbröd, avsluta med att hyvla smör över gratängen. Grädda i ca 40 min.
  4. Servera med strimlade morötter.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Jansson är en bekväm ”allt i en form” middag. Tar lite tid i ugnen men då finns det tid att göra annat.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem