Jordärtskockssoppa, grov smörgås med färskost & krasse
137.6
Jordärtskockssoppa, grov smörgås med färskost & krasse
recipe
City Gross
35 min

Jordärtskockssoppa, grov smörgås med färskost & krasse

Ingredienser

  • 500 g jordärtskockor
  • 500 g potatis
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • 1.5 dl vitt matlagningsvin
  • 0.5 l vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 st citron
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 pkt rågbröd
  • 125 g färskost
  • 0.5 ask krasse

Gör så här

  1. Skala jordärtskockorna, potatis, lök och skär dem i bitar. Skala vitlöken. Stek jordärtskocka, potatis, lök och vitlök i smör i ett par minuter.
  2. Häll på matvinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och rör i fond. Låt koka i 15-30 min under lock tills allt är mjukt.
  3. Mixa soppan, rör i grädden och värm den igen. Smaka av med citron, salt och peppar.
  4. Servera med bröd toppat med färskost och krasse.
Tips från oss
Om du tycker att soppan blir allt för tjock i konsistensen är det bara att späda den med mer vatten.

Varnings ikonAnslutningsproblem