
Jordärtskockssoppa med palsternacka
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 2 st baguetter
- 2 klyftor vitlök
- 200 g potatis
- 200 g palsternacka
- 500 g jordärtskockor
- smör
- 1.5 dl vitt matlagningsvin
- 6 dl vatten
- 3 msk grönsaksfond
- 1.5 dl vispgrädde
- salt
- vitpeppar
- 0.5 st citron
Gör så här
- Tillaga baguette enligt anvisning på paketet.
- Skala och hacka vitlök. Skala potatis, palsternacka och jordärtskockor, dela i mindre bitar. Stek vitlöken glansig i smör.
- Tillsätt vitt vin och låt sjuda i ett par minuter. Rör i vatten och fond. Lägg i potatis, palsternacka, jordärtskockor och grädde, låt sjuda ca 20 min. Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar.
- Häll upp soppan och toppa med pressad citron.
- Servera med baguette.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Om du tycker att soppan blir allt för tjock i konsistensen är det bara att späda den med mer vatten.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna