Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Kanelbulle med citron- och vaniljfyllningKanelbulle med citron- och vaniljfyllningKanelbulle med citron- och vaniljfyllningCook Time: Yield: 4Ingredients:kardemummakärnormjölk 3 %jästströsockersaltmjukt smöräggvetemjöl specialrumsvarmt smörflorsockercitron, rivet skal och saftvaniljsockerInstructions:
  1. Mortla kardemummakärnorna fint. Lägg i en gryta tillsammans med mjölken, värm till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Häll på degvätskan och lös upp jästen. Rör i socker, salt, smör och ägg. Tillsätt lite mjöl i taget. Spara lite till utbakningen. Knåda i maskin ca 10 min.
  3. Jäs degen till dubbel storlek, ca 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Fyllning: Mosa samman allt med en gaffel på ett fat.
  6. Kavla ut degen till 0,5 cm tjocklek. Fyll med fyllning. Rulla ihop och skär bullar. Lägg på plåtar och jäs ca 45 min.
  7. Pensla med uppvispat ägg och laga i ugn ca 8-10 min.
Kanelbulle med citron- och vaniljfyllning
recipe
180 min

Kanelbulle med citron- och vaniljfyllning

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Deg

  • 1 msk kardemummakärnor
  • 3 dl mjölk 3 %
  • 50 g jäst
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g mjukt smör
  • 1 st ägg
  • 10 dl vetemjöl special

Den Syrliga Fyllningen

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 st citron, rivet skal och saft
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Mortla kardemummakärnorna fint. Lägg i en gryta tillsammans med mjölken, värm till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Häll på degvätskan och lös upp jästen. Rör i socker, salt, smör och ägg. Tillsätt lite mjöl i taget. Spara lite till utbakningen. Knåda i maskin ca 10 min.
  3. Jäs degen till dubbel storlek, ca 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Fyllning: Mosa samman allt med en gaffel på ett fat.
  6. Kavla ut degen till 0,5 cm tjocklek. Fyll med fyllning. Rulla ihop och skär bullar. Lägg på plåtar och jäs ca 45 min.
  7. Pensla med uppvispat ägg och laga i ugn ca 8-10 min.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem