Kanelbulle med citron- och vaniljfyllning
115.2
Kanelbulle med citron- och vaniljfyllning
recipe
City Gross
180 min

Kanelbulle med citron- och vaniljfyllning

Ingredienser

Deg

  • 1 msk kardemummakärnor
  • 3 dl mjölk 3 %
  • 50 g jäst
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g mjukt smör
  • 1 st ägg
  • 10 dl vetemjöl special

Den Syrliga Fyllningen

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 st citron, rivet skal och saft
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Mortla kardemummakärnorna fint. Lägg i en gryta tillsammans med mjölken, värm till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Häll på degvätskan och lös upp jästen. Rör i socker, salt, smör och ägg. Tillsätt lite mjöl i taget. Spara lite till utbakningen. Knåda i maskin ca 10 min.
  3. Jäs degen till dubbel storlek, ca 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Fyllning: Mosa samman allt med en gaffel på ett fat.
  6. Kavla ut degen till 0,5 cm tjocklek. Fyll med fyllning. Rulla ihop och skär bullar. Lägg på plåtar och jäs ca 45 min.
  7. Pensla med uppvispat ägg och laga i ugn ca 8-10 min.

Varnings ikonAnslutningsproblem