Kanelbulleglass med sötsalt kanelkolasås & kanelbullesnittar
143.2
Kanelbulleglass med sötsalt kanelkolasås & kanelbullesnittar
recipe
City Gross
90 min

Kanelbulleglass med sötsalt kanelkolasås & kanelbullesnittar

Ingredienser

  • 1 liter vaniljglass
  • 2 st kanelbullar

Kolasås

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0 nypa salt
  • 1 krm kanel
  • 1 msk smör

Kanelbullesnittar

  • 150 gram rumsvarmt smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1.5 msk ljus sirap
  • 3.75 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma, malen
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1 st ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Kanelbulleglass: Skär bullarna i små bitar och rör ner dem i glassen. Ställ glassen i frysen och låt den frysa något, ca 1 tim.
  2. Lägg allt utom smöret i en kastrull och låt det koka upp. Sänk sedan plattan och låt det småputtra i 10-15 minuter. Ju längre den kokar ju segare blir den. När du är nöjd så dra av kastrullen från plattan. rör ner salt, kanel och smöret. Klart!
  3. Kanelbullesnittar: Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Arbeta samman rumsvarmt smör och socker. Rör i vaniljsocker, sirap, mjöl, bakpulver, kardemumma och kanel och arbeta till en smidig deg.
  5. Forma två längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, platta till med en gaffel.

Varnings ikonAnslutningsproblem