Kikärtor i krämig dragonsås
164.4
Kikärtor i krämig dragonsås
recipe
City Gross
35 min

Kikärtor i krämig dragonsås

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st röd chili
  • smör till stekning
  • 1 st zucchini
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 230 g kikärtor
  • 0.5 st citron, saften
  • 3 msk färsk dragon
  • salt
  • svartpeppar
  • 125 g rädisor
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och strimla löken fint. Skala och hacka vitlöken. Skiva chilin. Hetta upp en gryta med smör och stek lök, vitlök och chili tills allt är glansigt och fint.
  3. Skiva zucchini i halvmånar och låt den steka med tillsammans med löken. Rör i grädde och låt sjuda i ca 10 min. Rör sen i avrunna kikärtor och smaka av med pressad citron, hackad dragon, salt och peppar. Låt allt blir varmt.
  4. Skiva rädisorna tunt och blanda med rucola.
  5. Servera.
Tips från oss
Lägger du rädisorna i iskallt vatten blir de extra krispiga och fina.

Varnings ikonAnslutningsproblem