Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Kikärtsbiffar med quinoasallad, syrlig gurksås och krossade jordnötterKikärtsbiffar med quinoasallad, syrlig gurksås och krossade jordnötterKikärtsbiffar med quinoasallad, syrlig gurksås och krossade jordnötterCook Time: Yield: 4Ingredients:quinoamoröttervitlöksklyftorsalladslök, det grönakikärtormajsstärkelseäggcurrysaltsvartpeppargurkamatyoghurtvitlöksklyftacitronsaltisbergssalladtomatersalladslök, lökenruccolaröd chilicitronhonungolivoljaflingsaltraps/matoljajordnötterInstructions:
  1. Koka quinoa enligt instruktionerna på paketet eller som i mitt tips.
  2. Gör kikärtsfärsen. Skala och grovriv morötterna. Skala vitlöken hacka det gröna på salladslöken. Låt kikärtorna rinna av och mixa dem sen med en stavmixer. Rör i morötter, pressad vitlök, salladslök, maizena, ägg, curry, salt och peppar.
  3. Gör såsen. Grovriv och krama ur gurkan. Blanda med yoghurt i en skål. Pressa i citronsaft och vitlök. Smaka av med salt.
  4. Gör salladen. Strimla sallad, tärna tomater, hacka salladslöken. Blanda i en skål tillsammans med ruccola. Vispa ihop finhackad röd chili, citronsaft, honung, olja och salt. Häll över salladen. När quinoan är klar, rör ner den.
  5. Forma kikärtsbiffar, var lätt fuktig om händerna och stek dem gyllene i olja.
  6. Servera med lätt krossade jordnötter.
Kikärtsbiffar med quinoasallad, syrlig gurksås och krossade jordnötter
recipe
35 min

Kikärtsbiffar med quinoasallad, syrlig gurksås och krossade jordnötter

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 180 g quinoa

kikärtsbiff

  • 200 g morötter
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 knippe salladslök, det gröna
  • 500 g kikärtor
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 st ägg
  • 1.5 tsk curry
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk raps/matolja

Sås

  • 1 st gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st citron
  • 1.5 krm salt

Sallad

  • 150 g isbergssallad
  • 2 st tomater
  • 0.5 knippe salladslök, löken
  • 35 g ruccola
  • 0.5 st röd chili
  • 1 msk citron
  • 1 tsk honung
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm flingsalt
  • jordnötter

Gör så här

  1. Koka quinoa enligt instruktionerna på paketet eller som i mitt tips.
  2. Gör kikärtsfärsen. Skala och grovriv morötterna. Skala vitlöken hacka det gröna på salladslöken. Låt kikärtorna rinna av och mixa dem sen med en stavmixer. Rör i morötter, pressad vitlök, salladslök, maizena, ägg, curry, salt och peppar.
  3. Gör såsen. Grovriv och krama ur gurkan. Blanda med yoghurt i en skål. Pressa i citronsaft och vitlök. Smaka av med salt.
  4. Gör salladen. Strimla sallad, tärna tomater, hacka salladslöken. Blanda i en skål tillsammans med ruccola. Vispa ihop finhackad röd chili, citronsaft, honung, olja och salt. Häll över salladen. När quinoan är klar, rör ner den.
  5. Forma kikärtsbiffar, var lätt fuktig om händerna och stek dem gyllene i olja.
  6. Servera med lätt krossade jordnötter.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Ett enkelt sätt att koka quinoa på är att koka upp rikligt med vatten, salta och dra grytan från plattan. Sen är det bara att låta risonin ligga där tills den är klar. Den blir perfekt så! När jag stekt vegetariska biffar brukar jag lägga dem på en plåt med bakplåtspapper och sen hålla dem varma i 175 grader i ugnen.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem