Kikärtsbiffar med tzatziki, vitlöksfrästa morötter och palsternacka
179
Kikärtsbiffar med tzatziki, vitlöksfrästa morötter och palsternacka
recipe
City Gross
35 min

Kikärtsbiffar med tzatziki, vitlöksfrästa morötter och palsternacka

Ingredienser

  • 460 g kikärtor
  • 1 st rödlök
  • 2 tsk curry
  • 1 msk maizena
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • olja till stekning

Tzatziki

  • 0.5 st gurka
  • 2 krm salt
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar
  • 300 g morötter
  • 300 g palsternackor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • 0.5 st färsk persilja
  • salt
  • svartpeppar
  • 280 g couscous

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Skölj kikärterna i durkslag och låt dem rinna av väl. Mixa sönder dem i en matberedare eller mixer. Hacka löken.
  3. Blanda ner lök, curry, maizena, ägg, salt och vitpeppar. Rör så att allt blandas.
  4. Forma smeten till bollar, och platta ut dem lätt i handen. Stek i olja några minuter på var sida. Vänd dem försiktigt. Håll dem varma i ugnen.
  5. Gör tzatzikin. Grov riv gurkan och pressa ur vätska. Lägg den i en skål och rör i salt, crème fraiche, skalad och pressad vitlök och peppar. Rör runt.
  6. Skala och riv morötter, palsternacka och vitlök. Låt ligga tills du stekt kikärtsbiffarna.
  7. Koka couscous enligt anvisningarna på paketet.
  8. Bryn morötter, palsternacka och vitlök i smör i ca 2 min. Klipp i persilja. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera.
Tips från oss

När du ska forma till biffarna så se till att inte vara kletig om händerna. Då blir de svåra att forma. Var hellre lite blöt på händerna.

Varnings ikonAnslutningsproblem