Kikärtswrap med spenat och äppelsallad
recipe
City Gross
35 min

Kikärtswrap med spenat och äppelsallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

175,80 kr

Ingredienser

  • 1 st röd lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 250 g morot
  • 820 g kikärtor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk curry
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 2.5 dl vatten
  • 2 st äpple
  • 0.5 st salladslök
  • 70 g spenat
  • 2.5 dl matyoghurt
  • 1.5 msk mango chutney
  • 8 st tortillabröd

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv morötterna grov. Häll av spadet från kikärtorna.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök, vitlök och morötter tillsammans med curry, cayennepeppar, paprikapulver och salt.
  3. Tillsätt kikärtor, tomatpuré och vatten, låt det puttra ihop.
  4. Kärna ur och tärna äpplet, blanda med spenat och strimlad salladslök i en skål. Rör ihop yoghurt och chutney i en skål.
  5. Servera i tortillabröd.
Tips från oss
Börja med lite cayennepeppar och fyll på med mer om du tycker att det behövs mer hetta. Vilken sorts curry du använder sätter karaktär på rätten. Har du en paste hemma? Prova dig fram med den. Mindre hetta? Dra ner på mängden cayennepeppar.

Varnings ikonAnslutningsproblem