Kokt vit sparris med pocherade ägg och citronette
recipe
City Gross
25 min

Kokt vit sparris med pocherade ägg och citronette

Välj antal portioner:

4 portioner

Ingredienser

  • 16 st vit sparris
  • 2 liter vatten
  • 1 tsk salt per liter vatten
  • 1 msk socker
  • 0.5 st citron, saften
  • 1 msk smör
  • salt
  • vitpeppar

Till Servering

  • 4 st pocherade ägg
  • 0.5 dl rostade hasselnötter
  • 3 st kvistar dill
  • 0.5 dl citronette-dressing

Citronette

  • 1 st citron, skal och saft
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • havssalt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Koka upp citronsaft, rivet skal, vatten och honung.
  2. Låt koka ner till hälften, ta av från spisen och tillsätt olivolja, smaka av med salt och peppar.
  3. Skala sparrisen med en potatisskalare där ”fjällen” slutar.
  4. Skär av 1 cm i nedre delen om den är torr och träig.
  5. Koka upp vatten med salt, socker, citronsaft och smör.
  6. Lägg ner sparrisen och låt sjuda på sakta värme i 5-6 minuter tills sparrisen känns spänstig men genomkokt. Känn gärna med en provsticka under tillagningen. Servera nykokt med tillbehören.

Varnings ikonAnslutningsproblem