Korma med salt halloumi och söta russin
177.6
Korma med salt halloumi och söta russin
recipe
City Gross
35 min

Korma med salt halloumi och söta russin

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 krm kanel
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 krm kardemumma
  • raps/matolja
  • 390 g krossad tomat
  • 0.5 st blomkål
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 krm sambal oelek
  • 0.5 msk mango chutney
  • 200 g halloumi
  • olja till stekning
  • 1 dl russin
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Skala och riv löken. Stek lökrivet med chilipulver, kanel, gurkmeja och kardemumma i olja.
  2. Rör i krossad tomat. Dela blomkålen i små buketter och låt dem koka med tills de är mjuka.
  3. Rör i grädde och smaka av med salt, svartpeppar, sambal oelek och mango chutney.
  4. Tärna halloumi och stek i olja.
  5. Servera grytan toppad med halloumi, russin och rucola.
Tips från oss

Extra hetta kan vara gott och det får du lätt om du ökar mängden sambal oelek.

Varnings ikonAnslutningsproblem