
Krämig currykokos med spenat
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 4 dl ris
- 400 g potatis
- 20 g ingefära
- 2 klyftor vitlök
- rapsolja
- 0.5 tsk sambal oelek
- 2 tsk curry
- 400 ml kokosgrädde
- 230 g linser
- 230 g kikärtor
- salt
- svartpeppar
- 100 g spenat
- sesamfrö
- 25 g persilja
Gör så här
- Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
- Tvätta och tärna potatis. Skala och riv ingefära och vitlök fint. Stek i olja tillsammans med sambal oelek och curry. Rör i potatis och kokosgrädde. Sjud i ca 15 min tills potatisen mjuknat.
- Rör i avrunna linser och kikärtor och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med spenat, sesamfrö och klippt persilja.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Har du ingen sambal oelek hemma i kylskåpet? Kanske finns det en skvätt tabasco eller lite chiliflakes som du kan använda istället.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna