Krämig currykokos med spenatKrämig currykokos med spenatKrämig currykokos med spenatCook Time: Yield: 4Ingredients:rispotatisingefäravitlökrapsoljasambal oelekcurrykokosgräddelinserkikärtorsaltsvartpepparspenatsesamfröpersiljaInstructions:
  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Tvätta och tärna potatis. Skala och riv ingefära och vitlök fint. Stek i olja tillsammans med sambal oelek och curry. Rör i potatis och kokosgrädde. Sjud i ca 15 min tills potatisen mjuknat.
  3. Rör i avrunna linser och kikärtor och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med spenat, sesamfrö och klippt persilja.
Krämig currykokos med spenat
recipe
City Gross
35 min

Krämig currykokos med spenat

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 400 g potatis
  • 20 g ingefära
  • 2 klyftor vitlök
  • rapsolja
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 2 tsk curry
  • 400 ml kokosgrädde
  • 230 g linser
  • 230 g kikärtor
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g spenat
  • sesamfrö
  • 25 g persilja

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Tvätta och tärna potatis. Skala och riv ingefära och vitlök fint. Stek i olja tillsammans med sambal oelek och curry. Rör i potatis och kokosgrädde. Sjud i ca 15 min tills potatisen mjuknat.
  3. Rör i avrunna linser och kikärtor och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med spenat, sesamfrö och klippt persilja.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Har du ingen sambal oelek hemma i kylskåpet? Kanske finns det en skvätt tabasco eller lite chiliflakes som du kan använda istället.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem