
Krämig pasta med soltorkade tomater
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 2 st gula lökar
- 3 klyftor vitlök
- 8 st soltorkade tomater i olja, avrunna
- 1 förp persilja
- 2 tsk flytande margarin
- 250 g spaghetti
- 2 st äggulor
- 2.5 dl matlagningsgrädde 4%
- salt
- svartpeppar
- 0.5 dl riven hårdost
Gör så här
- Skiva lök, vitlök och soltorkade tomater. Hacka persilja.
- Värm margarin i en djup panna och stek löken minst 10 minuter, gärna uppemot en halvtimme. Blanda ner vitlöken på slutet och låt steka med 1 minut.
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Vispa upp äggulor och blanda med matlagningsgrädde, salt och peppar. Blanda ner i löken tillsammans med tomater och avrunnen pasta. Låt allt bli varmt och toppa med parmesan och persilja. SmartPoints/portion: Grön plan:11 Blå plan:10 Lila plan:10
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Ju längre du steker löken desto sötare blir den och du får mer djup i rätten.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna