Krämig tomatsoppa med saltrostade mandlarKrämig tomatsoppa med saltrostade mandlarKrämig tomatsoppa med saltrostade mandlarCook Time: Yield: 4Ingredients:rotsellerigul lökvitlökolivoljakrossad tomatvattengrönsaksfondcrème fraichebasilikasockersaltsvartpepparvattensaltsötmandeläggInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och tärna rotsellerin. Skala och hacka löken, skala vitlöken.
  3. Stek rotselleri, lök och pressad vitlök i olivolja i en gryta i ett par minuter. Tillsätt krossad tomat, vatten och fond. Sjud soppan under lock i ca 20-25 min, tills rotsellerin är mjuk.
  4. Rosta mandlarna. Koka upp vatten och salt. Rör så att saltet löser sig. Dra av kastrullen från värmen och lägg i mandlarna. Låt dem ligga och dra i 1 min. Häll av vattnet från mandlarna och sprid ut dem i en ugnssäker form. Rosta mandlarna i ca 10 min i ugnen.
  5. Lägg äggen i kallt vatten. När vattnet kokar ta tiden på 7 min. Skölj äggen i kallt vatten, skala och dela dem.
  6. När rotsellerin i soppan är mjuk mixa soppan slät, rör i crème fraiche, hackad basilika och smaka sen av den med socker, salt och svartpeppar. Låt soppan bli varm igen.
  7. Servera med ägg och mandel.
Krämig tomatsoppa med saltrostade mandlar
recipe
City Gross
35 min

Krämig tomatsoppa med saltrostade mandlar

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 200 g rotselleri
  • 0.5 st gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja
  • 2 förp krossad tomat
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • 1 dl crème fraiche
  • 30 g basilika
  • 2 krm socker
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 4 tsk salt
  • 200 g sötmandel
  • 2 st ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och tärna rotsellerin. Skala och hacka löken, skala vitlöken.
  3. Stek rotselleri, lök och pressad vitlök i olivolja i en gryta i ett par minuter. Tillsätt krossad tomat, vatten och fond. Sjud soppan under lock i ca 20-25 min, tills rotsellerin är mjuk.
  4. Rosta mandlarna. Koka upp vatten och salt. Rör så att saltet löser sig. Dra av kastrullen från värmen och lägg i mandlarna. Låt dem ligga och dra i 1 min. Häll av vattnet från mandlarna och sprid ut dem i en ugnssäker form. Rosta mandlarna i ca 10 min i ugnen.
  5. Lägg äggen i kallt vatten. När vattnet kokar ta tiden på 7 min. Skölj äggen i kallt vatten, skala och dela dem.
  6. När rotsellerin i soppan är mjuk mixa soppan slät, rör i crème fraiche, hackad basilika och smaka sen av den med socker, salt och svartpeppar. Låt soppan bli varm igen.
  7. Servera med ägg och mandel.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem